tisdag 2 september 2008

Där ser man...

Man åker dit med hosta och kommer hem med öroninflammation! ...det var tur att jag ringde vårdcentralen imorse med andra ord. Nu har jag fyllt på förråden med alvedon, näsdroppar och även en flaska Kåvepenin. Efter att ha gjort ett försök att ge första dosen inser jag att det inte kommer att bli helt lätt att truga i bebisen medicinen. Kan de inte göra penicillin som stolpiller till de små!?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nä...det är jobbigt med att få i mediciner i barn...Tyvärr blir det ofta tvång. Ge Kåvepeninet i en spruta och stick in sprutan mot kinden och spruta...då rinner det ner i svalget istället för att man sprutar rakt in och de börjar kväljas....Tips från coachen ;-)

Jessan sa...

mia: tack för tipset, men det var dessvärre den metoden jag gick på direkt men det mesta rann nedför hakan efter en stund. Hade henne sittandes (som det står på sprutförpackningen) men kanske ska testa att hon får halvligga lite...

Anonym sa...

Ja...det är nog lättare. Svårt att göra det själv också. Jag önskar dig lycka till...önskar jag kunde hjälpa dig. Är ett gissel det där med mediciner. *suck*

Jessan sa...

mia: inser att jag nog är bortskämd också, vår treåring är inte så svår med mediciner utan brukar gå med på att ta dem självmant även om vissa inte smakar så gott. Men jag märkte imorse när jag skulle ge att vi inte fått nån Kåvepenin med fruktsmak, jag kan tänka mig att det kan göra det lättare även med så små barn som 7 månader. Ja ja, 10 doser ska ju bara ner och jag hoppas att det inte står och faller med lite spill.