Receptet är lagom till en muffinsplåt med plats för 12 muffins.
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
1 ägg
2 1/2 dl mjölk
125 g smält smör
125 g färska blåbär (frysta går alldeles utmärkt också) + 1/4 dl vetemjöl
- Blanda bären med 1/4 dl vetemjöl, ställ åt sidan.
- Smält smöret, låt det svalna.
- Blanda de övriga torra ingredienserna i en stor skål.
- Vispa upp ägget, blanda i mjölken och smöret.
- Gör en fördjupning i de torra ingredienserna, häll i äggblandningen.
- Blanda i bären och rör försiktigt. Nyckeln är att inte röra för mycket, ingredienserna ska bara precis blandas med varandra.
- Fördela smeten i muffinsplåten nästan upp till kanten.
- Grädda 25-30 minuter i 180 grader. Tips: tryck lite lätt med fingret på ovansidan för att känna om de är klara; de ska kännas fasta men absolut inte hårda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar